Voedend: Stier – Maagd – Steenbok (aarde) met Kreeft, Schorpioen of Vissen

Wil de aarde plantjes voortbrengen, dan moet je regelmatig sproeien. En als een rivier geen bedding heeft, stroomt hij zonder richting alle kanten op. Aarde en water hebben elkaar nodig op een positieve manier. Ze helpen elkaar en geven elkaar wat ze nodig hebben. Bij aarde is dat de manier om liefde te tonen. Water doet het vanzelfsprekend, het is haar tweede natuur. Misschien maakt dit koppel geen vliegende of vurige start, maar stille wateren hebben diepe gronden. Met de tijd verdiept zich het gevoel voor elkaar. Daarnaast is het ook fijn dat aarde een soort nuchterheid stelt tegenover het soms overgevoelige van water. Dat geeft water rust en aarde is blij dat hij/zij iets constructiefs kan doen. Omdat beide elementen introvert zijn, kan de relatie stilvallen zonder dat een van twee begrijpt waarom dat is. Dan moet er gepraat worden. Maar op dat vlak is geen van beiden sterk, dus er kunnen vreemde misverstanden ontstaan. Aarde kan dan te rigide vasthouden aan zijn of haar mening, die hij of zij nooit geeft gedeeld met water. En water piekert zich dan gek over wat er er aan de hand is. Water is meestal de empathische partij die voorzichtig toenadering zoekt of zich probeert aan te passen. Het kan natuurlijk niet altijd van één kant komen, maar als beide partners leren om te geven en te nemen, dan bouwen ze samen een veilig thuis.

Beste Vissen, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Voedend: Tweelingen – Weegschaal – Waterman (lucht) met Leeuw, Boogschutter of Ram (vuur)

Wat heeft vuur nodig om hoog op te laden? Lucht! En wat maakt van een frisse bries een heerlijke warme luchtstroom? Vuur natuurlijk. Daarom zou je kunnen zeggen dat een koppel bestaande uit een vuurtype en een luchttype een voedende relatie heeft. Ze geven elkaar precies wat ze nodig hebben. Lucht heeft behoefte aan de actie en het avontuur die vuur in de relatie brengt. Vuur komt beter tot zijn recht als iemand hem helpt om dingen beter te overdenken en om contacten te leggen. Dat zijn de kwaliteiten van lucht. Lichamelijk kan de energie ook goed stromen tussen de iets gereserveerde luchttekens en de gepassioneerde vuurtekens.

Een vuur-luchtrelatie zorgt ervoor dat beide partners groeien en sterker worden. Tegenstellingen worden makkelijk overbrugd en conflicten zijn er om opgelost te worden. Beiden zijn gelijkwaardig en dragen evenveel bij aan het geheel dat ze samen bouwen, of dat nu een huis is, een vriendenkring of een familie.

Beide elementen zijn overwegend extrovert en dat kan er soms toe leiden dat de emotionele aspecten van de relatie onvoldoende aan bod komen. Er zijn altijd vrienden, feestjes en andere leuke dingen. Toch is het nodig om zo af en toe samen thuis te blijven en om aandacht te besteden aan de zaken van het hart. Echt aan elkaar vragen: hoe voel jij je nu? En daar ook met een open oor naar luisteren.

bron:

Beste Waterman, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina