Je hoort weleens dat Rammen passen bij Leeuwen en niet bij Steenbokken. Dat doet gigantisch tekort aan de complexiteit van mensen en aan de schoonheid van de astrologie. Er zijn verschillende manieren waarop mensen relaties vormen. Je kunt elkaar aanvullen of juist uitdagen, je kunt gaan voor de harmonie of juist voor de groei. Daarbij is belangrijk welke astrologische elementen beide partners in de relatie brengen: aarde, vuur, water en lucht. Daarom dit keer: wat is jouw element en wat betekent dat voor je relatie?

Harmonieus: Ram, Leeuw, Boogschutter (vuur) met Leeuw, Boogschutter of Ram (vuur)

Ram, Leeuw en Boogschutter zijn vuurtekens, dat betekent passie en actie, geen woorden maar daden. Wat gebeurt er als een vuurteken verliefd wordt op een ander vuurteken?

Dat het vuur tot enorme hoogte wordt opgepookt! Als twee mensen met een vuurteken een relatie aangaan, dan laten ze er meestal geen gras over groeien. Ze begrijpen elkaar op een fundamenteel niveau en seks is een belangrijke factor in hun relatie. Sowieso samen sporten, samen op pad gaan, samen dingen doen.

Als beide partners te veel vuur in de relatie brengen, kan ook een allesverzengende en verstikkende ‘binnenbrand’ ontstaan, waardoor er niets van de liefde overblijft. Problemen kunnen ook ontstaan als er gepraat moet worden over gevoelens, of als er rekeningen betaald moeten worden. Als geen van beide partners daar oog voor heeft, kunnen de irritatie en strijd hoog oplopen. Ook zijn vuurkarakters meestal vrij dominant, wat soms voor wat podiumstrijd kan zorgen. Maar een beetje discussie en competitie kan ook het beste in mensen van het vuurelement naar boven halen, dus die competitie kan een deel van het plezier zijn die zo’n relatie je kan geven. En het kan je verder brengen.

In de basis is er veel begrip voor de ander, simpelweg omdat je van hetzelfde element bent. Daardoor kun je makkelijk door de ogen van de ander kijken, er is meer empathie en vergeven gaat bijna vanzelf.

Beste Boogschutter, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Harmonieus: Stier – Maagd – Steenbok (aarde) met Stier, Maagd of Steenbok (aarde)

Als aarde de liefde vindt bij een ander aardeteken, dan is veiligheid en rust vaak een belangrijk motief. Meestal is er geen oververhitte, allesverzengende start, maar diepe bewondering of respect, vriendschap en een natuurlijk en stil begrijpen van elkaar.

Aarde is materie, waar je op kunt bouwen, letterlijk en figuurlijk. Dit zijn twee mensen die er altijd voor elkaar zijn in praktisch opzicht. Ook als het in emotioneel opzicht even wat minder gaat. Dan nog stop je de ander een tientje toe zodat ie niet zonder geld zit. Bij ruzie wordt er ook eerder koppig gezwegen dan gestampvoet of gegild.

Praten over gevoelens is nu eenmaal een lastig hoofdstuk. En de passie kan wat onderbelicht zijn. Dan ben je de allerbeste maatjes van de wereld, maar dan loopt zo’n relatie toch stuk omdat een van twee behoefte heeft aan meer uitdaging of spanning. Het aarde-duo is op zijn best als er praktisch werk verzet moet worden. Je kunt van aarde dan ook alles maken. Van zandkastelen tot piramides. Dat is wat dit duo het liefste doet: samen bouwen aan en investeren in iets groots. Daaraan kan alles ondergeschikt raken. Kaken op elkaar en samen doorgaan, net zolang tot het gezamenlijke doel is bereikt. Een gelukkige bijkomstigheid is dat aarde enorm veel humor heeft en zo samen de grote en kleine tegenslagen in het leven overwint.

Beste Steenbok, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina