Een kind dat stier is, is heel lief en aanhankelijk. Als baby vinden ze het heerlijk om geknuffeld te worden. Jouw kind heeft een grote behoefte aan zekerheid, regelmaat, orde en rust. Belangrijk voor jouw kind is, dat hij of zij opgroeit in een vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen om zich heen. Een omgeving met zekerheden waarin jouw kind weet wat er die dag gaat gebeuren. Wanneer dit niet het geval is, dan kan een stier zich heel onzeker gaan voelen. Het is een kind dat altijd bij zijn of haar ouders wil zijn en heel liefdevol is naar iedereen in het gezin.

Als er teveel onrust is thuis, op school of ergens anders, dan kan jouw kind gaan huilen of dreinerig en geprikkeld worden. Hij of zij zit dan het liefste op zijn of haar kamertje om tot rust te komen.

Koppig

Een Stier is een van de koppigste tekens van de alle geboortetekens. Het is heel moeilijk om jouw zoon of dochter van gedachten te doen veranderen; als je dreigt met straf in wat voor vorm dan ook, zullen ze nog koppiger reageren.

Een kind dat stier is, kan erg verlegen of teruggetrokken worden als ouders lopen te “pushen” om dingen te doen die ze niet leuk vinden. Je kunt ze het beste met liefde behandelen. Met een zoen, knuffel en glimlach smelt hun koppigheid.

Jouw kind heeft ook een duidelijk besef van mijn en dijn: eigen speelgoed, dat ze met niemand willen delen, en een eigen kamer!

Een kind met het sterrenbeeld Stier wil van alles aanpakken en voelen. Hun zintuigen zijn sterk ontwikkeld. Alles wordt goed bestudeerd en vast gehouden. Het moet ook zorgvuldig gebeuren. Als jij  ’s ochtends haast hebt om je kind naar school te brengen, dan lijkt het alsof hij of zij wat traag is.  Ze gaan echter met alles bedachtzaam en zorgvuldig om, tot het veters strikken aan toe. Ze hebben gewoon wat meer tijd nodig voor de dagelijkse zaken.

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina