Elke maand bezoekt de Zon een nieuw sterrenbeeld. Tijdens dit ‘seizoen’ voelt iedereen de energie van dit overheersende astrologische teken, ongeacht wat jouw eigen sterrenbeeld is. Schorpioen is de tweede van de drie watertekens en een van de vaste tekens (het vaste kruis). Vaste tekens (de andere zijn Stier, Leeuw en Waterman) staan voor veiligheid, hun vlag in de aarde steken en het vestigen van hun dominantie. Ze werken vaak hard, zijn stabiel en ze zijn niet bang om een sterke positie in te nemen.

 

Nu we het luchtige seizoen van Weegschaal achter ons laten, duiken we diep in de tijd van de Schorpioen. Dit is een kosmische cyclus waarin passie en extremen zich op de voorgrond begeven. De tijd van de gulden middenweg en het uit de weg gaan van conflicten is voorbij. De energie van Schorpioen richt zich volledig op zijn doel: hij bundelt zijn krachten en gaat strategische allianties aan. Waar Weegschaal nog staat voor het huwelijk en de huwelijksreis, staat Schorpioen voor wat er gebeurt nadat dat ‘perfecte moment’ eindigt.

 

Houd een sluier van mysterie hoog

Mysterieuze Schorpioen houdt van intrige, wees daarom een beetje terughoudend. Vandaag de dag is geen enkel detail over ons leven nog privé. Neem daarom tijdens het seizoen van Schorpioen een break van het vastleggen van alledaagse dingen op Instagram. Geef  niet alles weg, maar laat anderen zich ook afvragen waar je mee bezig bent. Tegenwoordig kan een beetje #FOMO (Fear of missing out) in je voordeel werken.

De kracht van spanning is Schorpioens specialiteit. Laat aanwijzingen achter als broodkruimels en probeer zo mensen te verleiden jouw pad te volgen, terwijl jij hun nieuwsgierigheid aanwakkert. Ze zullen staan te trappelen om erachter te komen waar jouw verhaal toe leidt.

Maar let wel op! Terwijl jij bezig bent met het neerzetten van een mysterieus narratief, zorg dan dat je het niet overdrijft. Dit kan mensen afschrikken. Je wilt niet overkomen alsof je expres iets probeert te verbergen.

Laat je pittige kant zien

Schorpioen staat het best bekend als hét ‘seks teken’ en het seizoen van Schorpioen is de beste tijd om deze reputatie te vieren. Het gaat hier echter niet om een vluchtertje. Schorpioen is het teken van intimiteit en samensmelten. Het is waar ‘ik’ in ‘wij’ verandert en waar we zwelgen in een verbinden van onze geest, lichaam en ziel.

Tijdens dit seizoen is een zoen nooit slechts een zoen, dus houd jezelf niet voor de gek door te denken dat je het lang casual kan houden. Het uitwisselen van energie tijdens het seizoen van Schorpioen creëert een onzichtbaar koord tussen jullie, dus denk er goed over na of je dat ook wilt, voordat je eraan begint.

Sinds Schorpioen heerst over jaloezie en transformatie, kan het zijn dat je opnieuw gaat nadenken over je toestemming tegenover een ander, monogamie en de hedendaagse ‘Tindercultuur’. Gebruik deze tijd om in contact te komen met je sensuele levensenergie. Een paar simpele rondjes draaien met je heupen kan deze energie opnieuw laten stromen.

Stort je in een (gezonde) obsessie

Een van de incarnaties van Schorpioen is een oplettende adelaar, die vanuit de lucht duikt op zijn prooi. Hij mist vrijwel nooit zijn doelwit. Het seizoen van Schorpioen scherpt onze focus op zo’n manier aan dat het de ideale tijd is voor onderzoek en gedetailleerd werk.

Het seizoen van Schorpioen helpt ons de diepte in te gaan, wat ons slimmer en zelfbewuster maakt. Maar pas op: dit kan ook een tunnelvisie creëren. Kijk uit dat je niet overdrijft of je je zo focust op je agenda dat je belangrijke signalen mist. Een eenzijdige focus kan je een enorm uithoudingsvermogen geven, maar je kan daardoor ook het spoor bijster raken.

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina