Nieren die verschijnen in je dromen of tijdens een meditatie, hebben ieder een eigen betekenis. In het artikel: welk krachtdier helpt jouw verder ontdek je jouw krachtdier. Lees hier vervolgens meer over de betekenis van de krachtdieren de vos, dondervogel, het luipaard de eenhoorn en de dolfijn.

In het boek van David Carson De kracht van dierengeesten, worden de vijftig krachtdieren onderverdeeld in drie categorieën: innerlijke wijsheid, innerlijke kwaliteiten en innerlijke schoonheid.

Maak kennis met de totemdieren die staan voor innerlijke schoonheid: Vos, dondervogel, luipaard, eenhoorn en dolfijn. Vos: los problemen op

In westerse legendes is de vos vaak de slechterik. Een gevreesde én benijdenswaardige door de handige manier waarop hij misleidt. De sjamanen beschrijven vossenkracht, juist door de slimme manoeuvres, als bovennatuurlijk. Wanneer kun je een vos als krachtdier goed gebruiken? Als je problemen op moet lossen. Dat kan in je werk zijn, maar ook privé. De vos leert je te kijken naar wat mensen doen, niet naar wat ze zeggen. Hij helpt je nuances aan te brengen en te zien. Stel sluwheid in dienst van een goede zaak, dat zegt de vos. Dondervogel: spreek de waarheid

De dondervogel is een fabeldier dat onweer en regen veroorzaakt. In periodes van grote droogte wordt de dondervogel door sjamanen aangeroepen. Het dier leeft hoog boven de aarde op een berg en kan zo alles overzien. Om die reden wordt de dondervogel geassocieerd met de waarheid en waarheid spreken. Het gigantische dier met bliksemschichten die uit zijn ogen schieten, staat voor de reizende ziel door verschillende dimensies. Kom je een dondervogel tegen in je droom? Dan is het voor jou de uitdaging om uit te zoomen van een situatie, die te leren begrijpen en in te grijpen als dat nodig is.

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina